ONZE SPA'S EN HYDROTHERAPIE

Relaxation_Spas_Hydrotherapie

ONZE SPA'S EN HYDROTHERAPIE


Wist u dat een spa ook gebruikt kan worden voor hydrotherapie ?

Waarom hydrotherapie?
Hydrotherapie betekent letterlijk watertherapie, het wordt gevormd door de combinatie van Massage Jets en Warm Water waardoor de opwaartse druk jouw het gevoel geeft van gewichtsloosheid. De combinatie zorgt voor een positief effect op uw welzijn. De krachtige massagestralen die uit de jets komen, zorgen ervoor dat je spieren ontspant. Dit helpt ook bij stress en zorgt voor een gezonde en ontspannende geest. Je kunt alles even vergeten en wegdromen in de warme spa en dat heeft een enorm effect op de psychische en fysieke conditie. Heeft u een spierziekte, reuma of fibromyalgie, neurologische aandoeningen zoals Parkinson, MS of een Hernia? Dan is hydrotherapie een echte aanrader en wat als je dit allemaal doet vanuit uw eigen tuin waar u kunt ontspannen en genezen in uw eigen omgeving. U hoeft niet naar openbare ruimtes, scheelt tijd en vervoer. Welke effecten geven onze massagestralen! (jets van de spa)Door onze vaste en roterende jets kunt u de massagestralen precies richten op de pijnlijke plek. Hierdoor worden de spieren los gemasseerd. Onze spa’s zijn voorzien van nek, been, voet en directe massage de bloedcirculatie gestimuleerd en zorg ervoor dat er meer zuurstof in uw bloed komt dat zorg voor vermindering van hart en vaatziekte. Ook is het goed voor de afvalstoffen in u lichaam aftevoeren en waardoor u minder kans heeft op griep of verkoudheid. De jacuzzi is makkelijk het hele jaar te gebruiken een heerlijke toevoeging voor u tuin.

WAT IS HYDROTHERAPIE?


Waar komt het vandaan?

Hydrotherapie komt oorspronkelijk uit de oude beschaving van de Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Zij ontdekten het positief effect op de gezondheid door het warme water in de baden. Hierin deden ze bewegingen die door de opwaartse kracht beter tot stand konden komen. Het warme water van minimaal 32°C zorgt ervoor dat de pijn minder werd.

De eerste man was Vincent Priessnitz hij begon professioneel in 1829 .
Vincent Priessnitz (1799 – 1851) wordt beschouwd als de grondlegger van de hydrotherapie-natuurkuur beweging.
Hij ontwikkelde een systeem voor waterbehandeling gebaseerd op het scherp observeren van dieren in hun natuurlijke omgeving. Hoe ze intuïtief hun gewonde ledemaat, dagelijks in water onderdompelen totdat het genezen was.  Als Siberische boer had Priessnitz zelf veel verwondingen, waardoor hij de genezende kracht van water op zichzelf kon uitoefenen. Priessnitz heeft altijd de status van “vader van hydrotherapie”gekregen, maar wordt zelden erkend als de voorloper van de natuurgeneeskundige.